Top seminar met Nagaki sensei!

Afgelopen zaterdag was Nagaki sensei te gast in onze dojo. Op een pittige dag met drie lessen hebben we lang kunnen genieten van de kwaliteiten van deze Japanse wereldkampioen.

’s Ochtends begonnen we met een heerlijke kumite les in hoog tempo. Met een groep van meer dan 40 in onze dojo hebben we genoten van de scherpte van Nagaki sensei, zowel in zijn eigen bewegen als in zijn vaardigheden om te analyseren wat er niet goed gaat. We hebben zeer waardevolle tips gehad om aan te werken.

In de tweede sessie hebben we met bijna 50 man gewerkt aan bewegingsprincipes aan de hand van de Heian kata. Ook de details van de kata kwamen aan bod, omdat er toch wat verschillen tussen de dojo’s zijn de JKS en anderen. Zeer leerzaam!

Tijdens de laatste sessie hebben we Kanku Sho uitgebreid behandeld. Met bunkai, aandacht voor details en uiteraard de uitdagende sprongen die de kata heeft.

De sfeer zat er goed in! Er was zichtbaar plezier, ook dankzij humor van Nagaki sensei. Hij staat bekend als een toegankelijke, ontspannen sensei en dat was zaterdag niet anders.

Volgend jaar weer!

IMG-20190310-WA0003

IMG-20190310-WA0005