Seminar Koji Arimoto indrukwekkend!

Afgelopen dinsdag 14 februari vond de langverwachte seminar met wereldkampioen Koji Arimoto plaats. Arimoto sensei is de hele week in Nederland, België en Duitsland en wij hadden de eer hem in onze dojo te mogen ontvangen.

Van 19.00-20.00uur vond de eerste sessie plaats met jeugd vanaf tien jaar, vanaf gele band. Een mooie grote groep en een energieke training. Voor elk niveau een interessante les, omdat werd gewerkt aan de basis principes. Naast zeer goede uitleg over hoe je zou moeten verplaatsen, stoten en trappen, kon Arimoto sensei zelf op een ongelooflijk hoog niveau de bewegingen demonstreren. Een ieder was zeer onder de indruk!

De tweede les hebben we de bewegingsprincipes van Goju Shiho Sho behandeld. Arimoto sensei gaf duidelijk en concreet aan hoe de verschillende technieken moeten worden uitgevoerd met aandacht voor verschillen tussen stijlen en tussen wedstrijdkarateka. Na een goede en uitdagende avond, kon iedereen weer huiswaarts keren met veel inspiratie en stof om over na te denken en vooral stof om mee aan de slag te gaan in de eigen dojo.

Wij danken Arimoto sensei voor de geweldige lessen en de JKS voor het bieden van de mogelijkheid en de overkoepelende organisatie. Ook danken we alle karateka en leraren die de seminar hebben bezocht, vanuit het hele land. Van Groningen tot Eindhoven, Van Rotterdam tot Amsterdam.