Sakina behaalt 3e plaats op Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen plaats in Apeldoorn. Met een kleine selectie reisden we beide dagen af voor zowel kata als kumite. Zaterdag namen Sakina en Charlotte deel aan het onderdeel kata, het schijngevecht. Beide in de categorie 12/13 jaar. Met zo een 25 deelnemers, was dit een van de grootste categorieën op de NK. Charlotte won knap de eerste ronde met een mooie uitvoering van Heian Yondan. De tweede ronde verloor ze van een tegenstander die later werd gediskwalificeerd (op vormfouten). Helaas voor haar geen herkansing.

Sakina verloor haar eerste wedstrijd met de kata Heian Nidan nipt met 3-2 van de uiteindelijke Nederlands kampioene. Daarna knalde ze met de Heian Godan door naar de herkansersfinale voor de 3e plek met overtuigende scores. Een verdiende 3e plaats voor Sakina!

sak

Op zondag vond het onderdeel kumite plaats, het sparren. Beide dames deden hier ook aan mee. Sakina scoorde won haar eerste partij netjes, ondanks een harde tik op d’r neus. Met watjes in haar bloedende neus heeft ze door geknokt. Het beperkte haar enorm in de volgende wedstrijd, met hoofdpijn en duizeligheid. De scherpte nam af. Helaas kwam ze niet verder.

Charlotte zat in een categorie met pittige dames die aan elkaar gewaagd waren. Ze won haar wedstrijden met veel scores. Ze was gretig en liet dat haar tegenstanders ook goed weten. Uiteindelijk stond ze in de kleine finale voor de 3e plaats. Daar had ze alle kans om te winnen, maar de vermoeidheid sloeg toe. Een mooie 5e plaats was het resultaat.