STICHTING YUME KEN

Welkom bij Yume Ken Karate

Welkom op de website van Karateschool Yume Ken Utrecht. Deze stichting is in het leven geroepen om door middel van karate een brede groep mensen te bereiken en te stimuleren om te bewegen en zich te ontwikkelen, zowel mentaal als fysiek. De gedachte dat budo de geest en het lichaam sterkt, staat hierbij centraal. Kijk rond op de website van Karateschool Yume Ken en neem contact met ons op bij vragen.

Arigato gozaimasu,

Yume Ken

WAT DOEN WIJ?

Yume betekent droom, wat ook de betekenis is van de naam van sensei Ahlam. Ken betekent onder meer kracht. De kracht van en in de sport, maar vooral de kracht van dromen.

Karateschool Yume Ken is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en daarmee ook bij NOC/NSF. De KBN is de enige bij NOC/NSF aangesloten karatebond in Nederland. Zie voor meer informatie over de KBN www.karatebond.nl. De KBN is ook lid van de European Karate federation (EKF) en de World Karate Federation (WKF) en daarmee is Karateschool Yume Ken daar ook lid van.

Karateschool Yume Ken heeft zich in Utrecht gevestigd in de wijk Ondiep. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor deze wijk in Utrecht. De zaal die wij tot onze beschikking hebben, is een van de mooie gymzalen van Utrecht. De kleedkamers, de lichte muren, schone vloeren en goedwerkende douches zijn extra pluspunten.
Een andere reden om een karateschool te starten in Ondiep is de ligging van de Wijk in Utrecht en daarmee de bereikbaarheid. In een deel van de wijk kan gratis geparkeerd worden.s.
De zaal is goed te breiken met het openbaar vervoer. Er gaan verschillende buslijnen vanuit Utrecht Centraal, Maarssen, Vleuterwijde en Overvecht richting de zaal.
Karateschool Yume ken staat voor pedagogisch verantwoord lesgeven. Ondanks dat we groepslessen verzorgen, ligt de focus op het individu. Elk kind, elke volwassene is anders. Wij zijn er van overtuigd dat dit de juiste manier is om het maximale uit iemand te halen en om persoonlijke groei te bewerkstelligen. Het karate biedt vele vaardigheden die in het normale leven zeer van belang zijn. De etiquette in de dojo (trainingszaal) is daar een voorbeeld van. Er wordt in de lessen bij Karateschool Yume Ken sterk de nadruk gelegd op omgang met elkaar, training met elkaar en het helpen van elkaar. Dus ondanks dat we allemaal verschillend zijn en andere kwaliteiten hebben, vormen we samen een groep, een gemeenschap. Zowel buiten de dojo als binnen de dojo.

Karateschool Yume Ken verzorgt allerlei soorten lessen, zie hieronder.

  • lessen karate in clubverband in Utrecht
  • wedstrijdkarate
  • workshops (karate, zelfverdediging, weerbaarheid, agressieregulatie)
  • (introductie)cursussen
  • karate demonstraties
  • aparte lessen voor specifieke groepen in Utrecht

Lessen in clubverband

Dit zijn de reguliere lessen karate op ‘onze’ locatie op de Stauntonstraat in Zuilen in Utrecht. Dit is een mooie, lichte, grote zaal die ruimte biedt voor verschillende soorten trainingen. Stuur ons een e-mail als je een keer een proefles karate wil volgen of meer informatie wil.

Wedstrijdkarate

Ben je ambitieus en fanatiek? Wil je jezelf graag meten met anderen? Ga je voor topprestaties? Dan kun je bij ons wekelijks extra lessen volgen die je klaarstomen voor wedstrijden door het hele land. Je kunt in twee onderdelen deelnemen aan toernooien, namelijk kata en kumite. Meer informatie kun je aan de docenten vragen.

Workshops

Karateschool Yume Ken verzorgt workshops karate en zelfverdediging op allerlei locaties in Utrecht en daarbuiten. Onder andere op sportevenementen, scholen en buurthuizen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

(Introductie)cursussen

Een cursus karate of zelfverdediging betreft een serie lessen. Gebruikelijk is dat gedurende een aantal weken een karateles per week wordt verzorgd. Uiteraard kunnen dit ook meer of minder zijn. In overleg kunnen we kijken wat het best is voor uw organisatie. Een cursus zou ook in de gymles of als naschoolse activiteit kunnen worden aangeboden. Op de eigen locatie bieden we regelmatig introductiecursussen karate aan voor nieuwe leden. Houdt de website in de gaten voor informatie over start en kosten van de cursus.

Demonstraties

We geven regelmatig demonstraties karate op verschillende evenementen in en rond Utrecht. Een strak ingestudeerd stuk karate dat alle aspecten van de krijgskunst toont.

Specifieke groepen

In overleg zijn er lessen of cursussen karate mogelijk voor een bepaalde doelgroep. Bijvoorbeeld aparte lessen voor vrouwen, ouderen, tienermeiden, etc.

Veilig sporten

Wij zijn lid van de KBN en daarmee aangesloen bij NOC*NSF. We volgen onder meer de gedragscode van NOC*NSF. Lees hier meer.