STICHTING YUME KEN

Welkom bij Yume Ken Karate

Welkom op de website van Karateschool Yume Ken Utrecht.
We zijn een budoschool, een school waar karate in de breedste zin wordt beoefend, van de basis tot wedstrijden, van het schijngevecht tot zelfverdediging. Met als kader de Japanse budo-etiquette.

Arigato gozaimasu,

Yume Ken

WAT DOEN WIJ?

Yume betekent droom, wat ook de betekenis is van de naam van Ahlam sensei. Ken betekent onder meer kracht. De kracht van en in de sport, maar vooral de kracht van dromen.

Karateschool Yume Ken is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en daarmee ook bij NOC/NSF. De KBN is de enige bij NOC/NSF aangesloten karatebond in Nederland. Zie voor meer informatie over de KBN www.karatebond.nl. De KBN is ook lid van de European Karate federation (EKF) en de World Karate Federation (WKF) en daarmee is Yume Ken daar ook lid van.

Yume Ken is ook lid van de Japan Karate Shoto federatie in Tokyo, de organisatie van Kagawa Shihan. Ahlam sensei heeft zowel bij de KBN als de JKS haar leraardiploma’s en dangraden behaald.

Yume Ken heeft zich in Utrecht gevestigd in de wijk Ondiep. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor deze wijk in Utrecht. De zaal die wij tot onze beschikking hebben, is een van de mooie gymzalen van Utrecht.

Een andere reden om een karateschool te starten in Ondiep is de ligging van de Wijk in Utrecht en daarmee de bereikbaarheid. In een deel van de wijk kan gratis geparkeerd worden.
De zaal is goed te breiken met het openbaar vervoer. Er gaan verschillende buslijnen vanuit Utrecht Centraal, Maarssen, Vleuterwijde en Overvecht richting de zaal.

Yume ken staat voor pedagogisch verantwoord lesgeven. Ondanks dat we groepslessen verzorgen, ligt de focus op het individu. Elk kind, elke volwassene is anders. Wij zijn er van overtuigd dat dit de juiste manier is om het maximale uit iemand te halen en om persoonlijke groei te bewerkstelligen. Het karate biedt vele vaardigheden die in het normale leven zeer van belang zijn. De etiquette in de dojo (trainingszaal) is daar een voorbeeld van. Er wordt in de lessen bij Yume Ken sterk de nadruk gelegd op omgang met elkaar, training met elkaar en het helpen van elkaar. Dus ondanks dat we allemaal verschillend zijn en andere kwaliteiten hebben, vormen we samen een groep, een gemeenschap. Zowel buiten de dojo als binnen de dojo.

Karateschool Yume Ken verzorgt allerlei soorten lessen, zie hieronder.

  • lessen karate in clubverband in Utrecht
  • wedstrijdkarate
  • (introductie)cursussen

Wedstrijdkarate

Ben je ambitieus en fanatiek? Wil je jezelf graag meten met anderen? Ga je voor topprestaties? Dan kun je bij ons wekelijks extra lessen volgen die je klaarstomen voor wedstrijden door het hele land.

(Introductie)cursussen

Een cursus karate of zelfverdediging betreft een serie lessen. Gebruikelijk is dat gedurende een aantal weken een karateles per week wordt verzorgd. Uiteraard kunnen dit ook meer of minder zijn. In overleg kunnen we kijken wat het best is voor uw organisatie. Een cursus zou ook in de gymles of als naschoolse activiteit kunnen worden aangeboden. Op de eigen locatie bieden we regelmatig introductiecursussen karate aan voor nieuwe leden. Houdt de website in de gaten voor informatie over start en kosten van de cursus.

Veilig sporten

Wij zijn lid van de KBN en daarmee aangesloen bij NOC*NSF. We volgen onder meer de gedragscode van NOC*NSF. Lees hier meer.