Charlotte en Sakina Nederlands Kampioen Shotokan

Afgelopen zaterdag 5 maart vond het Nederlands Kampioenschap Shotokan plaats.

Met de volgende deelnemers zijn we met een busje van Terberg Verhuur naar Hoogvliet afgereisd:
Zakaria (reisde mee, maar meldde zich af vanwege ziekte)
Charlotte (kata en kumite)
Sakina (kumite)
Marco (kumite)
Walid (kumite)
Anna (kata)

Het was mooi om te zien dat iedereen scherp was en gemotiveerd aan de mat verscheen.

Anna liep Heian shodan en Heian Nidan in de categorie -10jaar. De top 4 mocht in de finale strijden om de prijzen. Anna eindigde net buiten de finale op een 5e plaats met 0,1 punt verschil met de nummer 4. Een zeer knappe prestatie in een zware categorie met hogere kyugraden.

Marco eindigde bij kumite -16jaar op de 4e plaats. Met een spannende 2-2 stand en nog 2 seconden te gaan in de kleine finale om de 3e plaats was het erop of eronder. Beide heren schoten naar voren met een gyaku tsuki na Hajime. Marco was een fractie langzamer. Hij zat heel dicht bij een podiumplek.

Sakina en Charlotte waren superieur in hun kumite poules en wonnen alle wedstrijden overtuigend. Sakina draaide in de categorie -14jaar in de lagere gewichtsklasse en Charlotte in -14jaar de hogere gewichtsklasse. Samen domineerden ze de leeftijd -14jaar.
Charlotte was vanaf het startsein scherp en overheerste in haar wedstrijden. Ze hield het overzicht, waardoor ze ook met counters sneller was dan haar tegenstanders. Een topprestatie.

Ook Sakina had overwicht in haar wedstrijden. In de laatste wedstrijd liet ze het nog even spannend worden, maar dat herstelde ze snel genoeg door snel te scoren. Ze liet zien dat ze zowel met aanvallende mawashi geri als met een counterstoot kan scoren.

Een zeer verdiende 1e plaats voor beide.

Uitslagen:

1e plaats:
Charlotte
Sakina

4e plaats:
Marco

5e plaats:
Anna
Walid

Charlotte

Sakina